Category Blog

Autorulotele sunt din ce în ce mai mult o opțiune de vacanță excelentă pentru vară.

Dacă te gândești să închiriezi o rulotă Campino în această vară, este important să afli cum să o conduci în siguranță, fără să te stresezi.

Din acest motiv, ți-am pregătit câteva sfaturi utile de care sperăm să ții cont.

Acordă atenție dimensiunilor rulotei

Autorulotele Campino au lățimea exterioară cuprinsă între 2050 mm și 2300 mm, lungimea exterioară cuprinsă între 5595 mm și 7450 mm, iar înălțimea exterioară cuprinsă între 2650 mm și 2950 mm.

Ține cont de măsurile specifice autorulotei alese înainte de a pleca la drum. Astfel, vei putea evita surprizele neplăcute atunci când trebuie să parchezi, să treci pe sub un pod sau să circuli pe străzi înguste.

Fii atent la curbe

Autorulotele sunt vehicule grele la care, atunci când călătorești, se adăugă greutatea pasagerilor și a bagajelor.

Această greutate are o influență uriașă asupra dinamicii vehiculului, ceea ce îngreunează controlul său în viraje. Prin urmare, ar trebui să conduci mai încet decât o faci când te afli la volanul unui autoturism.

Distribuie sarcina în mod echilibrat

Când echilibrezi greutatea într-o autorulotă, trebuie să iei în considerare capacitatea portbagajului și rezistența acoperișului, dacă ai portbagaj. Prin urmare, analizează foarte bine ce vei lua și cum vei distribui lucrurile în bagaje înainte de a porni la drum.

O sarcină prost distribuită poate afecta stabilitatea rulotei și poate provoca accidente, deoarece frânele, direcția sau anvelopele pot fi supraîncărcate.

În plus, o sarcină excesivă pe puntea spate reduce greutatea și aderența punții față. Și dacă supraîncarci puntea față, atunci când frânezi în curbe, autorulota se poate roti pe axa sa.

Așa că acum știi: nu exagera cu bagajele, ia ceea ce ai nevoie și distribuie bine toate lucrurile luate.

Mărește distanța de siguranță și circulă cu atenție

Datorită greutății rulotei, distanța de oprire de care are nevoie este chiar mai mare decât cea a unei mașini care circulă cu aceeași viteză. Prin urmare, este important să  mărești distanța de siguranță față de alte vehicule pentru a evita incidentele neplăcute.

De asemenea, trebuie să ai grijă la depășiri. Deoarece sunt vehicule lungi și înalte, o mare parte din suprafață laterală este în bătaia vântului, iar acest lucru poate afecta stabilitatea vehiculului la depășire. Prin urmare, condu cu mare atenție, mai ales în condiții meteorologice nefavorabile. Important este să ajungi cu bine la destinație.

 

Ai grijă ca toți pasagerii să stea așezați în timpul călătoriei

Toți pasagerii trebuie să stea așezați și cu centurile de siguranță prinse. În cazul în care trebuie folosită baia, trebuie să oprești vehiculul.

 Acordă atenție indicatorilor de nivel

Autorulotele au panouri unde puteți verifica nivelurile diferitelor rezervoare. Astfel, poți afla când trebuie să pui combustibil, să reumpli rezervorul de apă curată, să golești rezervorul de apă curată, printre altele.

Verifică totul înainte de a porni la drum

Reține că în autorulotă există multe lucruri de verificat. Verifică hublourile, mobilierul, paturile, dulapurile... Iată o listă cu ceea ce trebuie să verifici înainte de a începe călătoria:

  • Dacă hublourile și ferestrele sunt închise. Chiar dacă vara este cald, nu ar trebui să conduci cu ferestrele și hublourile deschise. Reține că inerția și rezistența la aer care apar atunci când autorulota este în mișcare le-ar putea rupe.
  • Dacă dulapurile, paturile și compartimentele sunt închise. Asigură-te că nu se pot deschide în timp ce autorulota este în mișcare. Dacă se deschid pot pune în pericol pasagerii. Fă același lucru cu frigiderul și dispozitivele de protecție pentru bucătărie și chiuvetă.
  • Dacă gazul este închis. Autorulotele pot dispune, de asemenea, butelie GPL. Pentru a evita accidentele, îți recomandăm să închizi butelia în timp ce autorulota este în mișcare.
  • Dacă toate obiectele sunt la locul lor. Ca și în cazul unei mașini, atunci când călătorești cu autorulota cu viteză considerabilă, frânarea, gropile sau curbele pot deplasa obiectele interioare din cauza inerției. Dacă nu sunt depozitate corespunzător, pot deveni periculoase pentru pasageri.

După cum poți vedea, autorulota nu se conduce mai greu decât celelalte autovehicule. Important este să respecți regulile de circulație și să conduci prudent. Amintește-ți că cei mai răi dușmani de pe drum sunt încrederea excesivă și graba.

De asemenea, nu uita că pentru a închiria o autorulotă Campino, trebuie doar să completezi formularul online.

Odată închiriată rulota te vei putea bucura de avantajele pe care ți le oferă o autorulotă echipată Full. În plus, având în vedere facilitățile de care dispune fiecare rulotă Campino, aventura ta prin țară sau străinătate va fi una memorabilă.