Category Blog

Una dintre cele mai importante cheltuieli atunci când planifici o călătorie cu un autovehicul este cea legată de combustibil.

Din acest motiv, îți vom spune cum să faci economie de combustil atunci când pleci în călătorie cu autorulota.

Vei fi surprins cât de mult combustibil poți economisi doar făcând câteva mici modificări.

Condu încet pentru a utiliza mai puțin combustibil

Unul dintre cele mai frumoase lucruri despre călătoria într-o autorulotă este să te bucuri de priveliștile oferite de locurile prin care treci. Deci, cel mai bine este să nu te grăbești și să conduci cu viteză redusă, deoarece drumul face parte din experiență.

În plus, dacă conduci moderat poți reduce considerabil consumul de aer condiționat. Nu accelera și menține o viteză constantă. De asemenea, nu suprasolicita treptele de viteză înainte de a schimba viteza, dar nici nu coborî sub 1500 turații.

De asemenea, este bine să conduci puțin sub viteza permisă. Dacă reduci doar 10 kilometri pe oră, nu vei pierde foarte mult timp și vei face o economie de motorină de 10%.

Verifică presiunea anvelopelor

Un alt sfat pentru a economisi combustibil când conduci o autorulotă este să acorzi atenție anvelopelor. Dacă au o presiune mai mică decât ar trebui, consumul de combustibil crește și există un pericol mai mare de perforare sau uzură.

Cu toate acestea, nici presiunea mai mare în anvelope nu este indicată la frâne. Prin urmare, trebuie să te asiguri că anvelopele sunt umflate corect.

Economisește combustibil prin ținerea aerului condiționat oprit

Este adevărat, când este foarte cald sau rece afară, trebuie neaparat să pornești aerul condiționat sau încălzirea. Dar de fiecare dată când sistemul pornește, motorul folosește mai multă motorină pentru a compensa cererea de energie.

Dacă poți, mai ales când este cald afară, deschide o fereastră pentru a aerisi cabina. Vei vedea că nu trebuie să circuli tot timpul cu aerul condiționat pornit.

Fă o listă cu tot ceea ce-ți trebuie încă de la început

Dacă nu faci o listă completă cu tot ce vei avea nevoie în timpul călătoriei, cu siguranță nu va trebui să faci opriri suplimentare. Este mai bine să cumperi toate produsele alimentare pe care le vei consuma, fie orice alte lucruri care crezi că ți-ar putea fi necesare încă de la începutul călătoriei.

Dacă nu vei proceda astfel, va trebui să te oprești la un magazin întâlnit pe drum. Astfel, vei pierde timp și bani, mai ales dacă faci multe cumpărături.

Planifică bine opririle și rutele

Dacă faci multe opriri pe parcurs, de fiecare dată când te oprești și apoi pornești iar la drum, vei consuma combustibil suplimentar. Planifică bine fiecare pauză și asigură-te că știi unde să o faci. Nu te abate de la drum când vrei să faci o oprire. O poți lua pe un drum greșit care te poate duce într-o altă direcție. Acest lucru te poate face să consumi mai mult combustibil și să fii nevoit să realimentezi mult mai devreme.

Localizează benzinării ieftine

Deși de fapt nu afectează în mod direct consumul de combustibil, nu este o rea idee să cauți pe parcursul călătoriei benzinăriile cu cele mai mici prețuri. Fiecare benzinărie are prețurile sale care pot varia în funcție de zi, de sezon etc.

Dacă poți găsi benzinăria cu cele mai bune prețuri poți face economie.

Cum poți căuta benzinăria cu cele mai mici prețuri? Puteți descărca o aplicație mobilă care îți arată prețurile în timp real ale tuturor benzinărilor din zona prin care treci. Deci, te poți hotărî unde să oprești pentru a face plinul de combustibil și a cheltui mai puțini bani.

Cât poți economisi?

Totul va depinde de modul în care urmezi aceste sfaturi și de condițiile de drum. De exemplu, dacă vântul bate din față, vei cheltui puțin mai mult. La fel ca în cazul în care autorulota este complet încărcată. Oricum, este interesant să acorzi atenție tuturor acestor lucruri, pentru că poți face economie de motorină cu până la 40%. Minunat, nu?

Și știi ce mai este minunat? Faptul că te poți bucura de prețuri avantajoase dacă închiriezi o autorulotă Campino.

Cu alte cuvinte, te poți bucura de o autorulotă echipată Full și de oferte Campino foarte atractive.

Dacă vei închiria autorulota pe o perioadă cuprinsă între 8-14 zile poți beneficia de o reducere de 5%

Dacă vei închiria autorulota pe o perioadă de peste 15 zile poți beneficia de o reducere de 10%.

Dacă vei deveni client fidel vei beneficia de reducere de 15%.

Cu Campino poți începe o aventură de neuitat. Ești pregătit pentru ea?