Category Blog

Conceptul de „casă pe roți” stârnește curiozitatea multor persoane și atunci când vor să profite de frumusețile naturii le este foarte greu să ia o decizie: rulotă sau autorulotă?

Adevărul este că fiecare are avantajele și dezavantajele sale ca orice altceva din viață. În cele ce urmează, vom încerca să te ajutăm să scapi de îndoieli astfel încât să poți alege varianta care se potrivește cel mai bine stilului tău de conducere, de viață și nevoilor tale.

Principalele puncte forte ale autorulotei

O autorulotă diferă în principal de o rulotă prin faptul că poate fi mișcată fără a fi nevoie de un vehicul care să o tracteze, deoarece dispune de un motor.

Cu autorulota vei putea circula practic pe toate drumurile circulabile și îți vei putea petrece noaptea în zone special amenajate pentru rulote.
Astfel, oricând vei dori să faci un popas, vei putea opri și te vei putea odihni fără probleme.

Un alt avantaj al autorulotei este, fără îndoială, posibilitatea de a atașa la aceasta o remorcă în cazul în care trebuie să transporți vehicule mici, cum ar fi motociclete sau biciclete, sau bagaje suplimentare ( dacă practici un sport care necesită transportul lor).

În cazul rulotei, nu ai această opțiune, deoarece însăși rulota este tractată de mașina cu care circuli.

Principalele puncte forte ale unei autorulote

După cum am menționat anterior, principala diferență între rulotă și autorulotă este că rulota trebuie să fie tractată de un alt vehicul pentru a o transporta dintr-un loc în altul. Acest lucru poate fi uneori enervant, deoarece trebuie să te bazezi pe un al doilea vehicul.

Cu toate acestea, prețul în cazul cumpărării sau închirierii unei rulote poate fi mai mic decât al unei autorulote, ceea ce poate reprezinta un avantaj important.

Odată cumpărată sau închiriată rulota o poți dota cu tot ce crezi că ai nevoie și porni în călătorie. În prezent, există nenumărate locuri de camping pentru rulote în România. Trebuie doar să alegi locul care oferă cele mai multe facilități (acces la electricitate, apă și chiar internet). Taxele pentru campare și facilități sunt destul de accesibile.

Asemănări între rulotă și autorulotă

După ce am explicat deja diferențele fundamentale dintre o rulotă și o autorulotă, acum trebuie să vorbim despre asemănările dintre cele două vehicule.

Elementul comun a ambelor vehicule este, fără îndoială, cabina unde vei dormi, găti și petrece timpul în timp ce călătorești.

Adevărul este că, în ceea ce privește funcțiile de bază, am putea spune că sunt la fel, deoarece ambele vehicule au de obicei unul sau mai multe paturi pentru ocupanți, o bucătărie pentru a pregăti mâncarea după bunul plac și o cameră de zi pentru relaxare.

În plus, aceste vehicule dispun de geamuri pentru a putea aerisi cabina, pentru a găti fără a afuma spațiul în care stai sau pentru a te bucura de briză în zilele extrem de fierbinți (deși aceste vehicule sunt bine izolate împotriva frigului și căldurii).

Închiriere autorulotă

Dacă chiar îți dorești să pleci într-o vacanță în care să ai parte de o experiență cu totul deosebită, te sfătuim să-ți închiriezi o autorulotă.

Este varianta cea mai convenabilă în ceea ce privește prețul având în vedere lucrurile de care poți avea parte.

În plus, dacă închiriezi una din rulotele Campino te vei bucura de o vacanță de 5 stele într-o „casă pe roți”.

Spunem acest lucru deoarece rulotele Campino sunt complet utilate. Acestea dispun de tot ceea ce este nevoie pentru a te simți la fel de confortabil ca în propria casa. Tu nu trebuie să te gândești la ceea ce ai nevoie în călătorie. Trebuie doar să stabilești traseul.

Închiriind o autorulotă Campino vei parte de mult spațiu, vei avea frigider, pentru a putea lua cu tine ce alimente vrei, aragaz pentru a găti după pofta inimii. Vei avea chiar și baie complet utilată. Și, odată închiriată, te vei putea plimba oriunde vrei, cât vrei.

Ce spui, ești pregătit să ai parte de o experiență cu totul aparte împreună cu familia sau prietenii?

Îți dorești să începi o aventură de neuitat? Să știi că aventura începe imediat ce ai închiriat autorulota. Pentru a face rezervare tot ceea ce trebuie să faci este să completezi formularul online.

Echipa Campino te va aștepta cu autorulota pregătită de drum. Tu nu va trebui decât să ai bagajele făcute și proviziile de alimente cumpărate. Apoi cea mai palpitantă călătorie din viața ta poate începe.