Category Blog

Călătoria cu autorulota este la modă acum. Însă, cei care călătoresc pentru prima dată cu autorulota, pot face greșeli care nu numai că îi pot costa bani în plus, dar le pot compromite și siguranța.

Unul din avantajele călătoriei cu autorulota este flexibilitatea mare pe care o oferă în planificarea călătoriei.

Dacă optezi pentru călătoria cu autorulota, poți pleca oricând, oriunde. Cu toate acestea, chiar și o astfel călătorie necesită pregătire.

Și, dacă ești începător, trebuie să ții cont de câteva greșeli pe care le poți face în călătoria cu o autorulotă.

Umpli complet rezervorul de apă

La început poate părea o idee bună să umpli rezervorul de apă la capacitare maximă înainte de a începe o călătorie, pentru a fi cât mai bine echipat posibil.

În practică, însă, acest lucru este o greșeală care poate supraîncărca autovehiculul. Pentru că, în funcție de volumul rezervorului de care dispune modelul tău, încape multă apă. În general,100 de litri.

Mulți uită că acest lucru presupune mai mult de 100 de kilograme de greutate suplimentară pe care autorulota trebuie să o transporte. Indiferent dacă nu se depășește capacitatea maximă de încărcare, greutatea suplimentară se traduce printr-un consum mai mare de combustibil și performanțe dinamice mai slabe.

Din acest motiv, cei care au experiență în călătoria cu autorulota umplu rezervorul doar cu cantitatea de apă de care au nevoie în timpul călătoriei până la o anumită destinație.

În general, sunt suficiente 10 litri de persoană pe zi. Rezervoarele pot fi apoi reumplute la o benzinărie sau la un camping când ajungi la destinație. Același lucru se aplică, desigur, și la călătoria de întoarcere. În acest caz, este de asemenea foarte important să golești rezervoarele de apă uzată.

Încărcare incorectă a rulotei
Capacitatea maximă de încărcare și securizarea încărcăturii sunt două probleme importante atunci când călătorești cu o autorulotă. Pentru a afla cât de mult poate suporta vehiculul, tot ce trebuie să faci este să consulți fișa tehnică.

Conținutul rezervoarelor (inclusiv combustibilul) și echipamentul suplimentar din rulota nu se iau în considerare. Și, desigur, și greutatea pasagerilor este inclusă în capacitatea maximă de încărcare.

Trebuie să ții cont de toate acestea, deoarece este bine să nu încarci rulota cu multe bagaje. Cel mai bine este să optezi pentru soluții simple, cum ar fi călătoria cu obiecte ușoare.

Bineînțeles, toate lucrurile din rulotă trebuie ordonate și așezate astfel încât să fie în siguranță. În general, cele mai grele lucruri trebuie așezate din dulapurile de jos și cele mai ușoare în partea superioară.

Totul trebuie păstrat în cutii sau în compartimente de depozitare adecvate. Nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării.

Ridicarea în picioare în timp ce vehiculul se află în mișcare

Sună banal, dar este periculos: mai ales cei care călătoresc prima dată cu autorulota fac adesea greșeala de a se plimba prin autorulotă în timp ce aceasta se află în mișcare.

Există tendința de a se ridica pentru a-și întinde picioarele sau pentru a mănânca ceva. Cu toate acestea, în cazul unui accident sau când cel aflat la volan frânează brusc, consecințele pot fi grave. Desigur, este obligatorie purtarea centurii de siguranță. De asemenea, dacă călătorești cu copii, nu uita să îi așezi într-un scaun auto special conceput pentru ei.

Consideri că rulota este ca o mașină

Primul lucru de reținut este că, indiferent dacă este vorba de o rulotă de tip remorcă sau o autorulotă, vorbim literalmente despre o călătorie într-o „casă pe 4 roți”. Aceasta compromite comportamentul în timpul condusului și în timpul frânării.

Vizibilitatea este, de asemenea, diferită, chiar și numai datorită dimensiunii acestor vehicule. Prin urmare, este  indicat să faci mai întâi câteva călătorii scurte, să te familiarizezi cu vehiculul și să te obișnuiești cu reacțiile sale înainte de a începe o călătorie lungă.

Pe de altă parte, atunci când planifici traseul, trebuie avut în vedere faptul că, în majoritatea cazurilor, autorulota nu se conduce la fel ca un autoturism. Durata călătoriei va fi mai lungă. Cu toate acestea, și în acest caz trebuie să faci pauze regulate pentru a te odihni.

De asemenea, îți recomandăm să nu ai încredere oarbă în ceea ce-ți indică GPS-ul, deoarece te poate determina să o iei pe străzi prea înguste pentru o autorulotă.

Acestea fiind zise, dacă ți-ai propus să călătorești cu autorulota prin România, trebuie să știi că rulotele Campino îți stau la dispoziție oricând.

Indiferent că alegi o rulotă cu 3, 4 sau 6 locuri, ai șansa să te bucuri de o vacanță de vis într-o casă pe 4 roți.

Profită de tarifele avantajoase și închiriază o autorulotă complet echipată. Bucură-te cu familia sau prietenii de frumusețile țării noastre. Nu vei regreta!